Blooming Brioche - onlinekursus

471,00

Marts/april

Den vildeste strikkeoplevelse venter os. Mønsteret på Blooming Brioche-sjalet udvikler sig fra det helt enkle til det meget sofistikerede, når de små rødder i toppen bliver til spirer, blomsterløg med stængler, knopper og endeligt blomster i kanten.

Sjalet strikkes i 2-farvet patent efter den engelske original-opskrift, og vi arbejder os frem trin-for-trin, så sværhedsgraden løbende øges.

Model/varenr.: OK Blooming Brioche 23

Læs om tilmelding nederst

Blooming Brioche

Designer: Xandy Peters

Find dit gå-på-mod frem, afsæt tid til at koncentrere dig og vid, at du er holdt i hånden med vejledning hele vejen. Blooming Brioche er et kunstværk, der udfordrer, imponerer og begejstrer. Og når du er kommet i mål, vil du have den skønneste følelse af succes. 

Deltagerforudsætninger: Du skal kunne strikke ret og vrang. Har du ikke erfaring med 2-farvet patent på forhånd, skal du afsætte nogle timer til selv at følge det lille forberedelseskursus, der lanceres samme aften, som vi går i gang. Heri indgår også at rette fejl i 2-farvet patent. Det er ikke en forudsætning, at du har strikket efter en engelsk opskrift tidligere.
Og så skal du ha' lidt gå-på-mod.
Du kan lave en strikkeprøve i 2-farvet patent på forhånd, så du sikrer dig, at du på 10 x 10 cm har 7 parvise rækker i bredden og ca. 26 retmasker i en lodret række. Er dit strik løsere eller fastere kan du korrigere pindens størrelse hhv. ned eller op. Husk at dampe din strikkeprøve og spænd den lidt op, mens den tørrer, så du får et retvisende billede af strikkeprøven. Springer du strikkeprøven over? Det er helt ok med mig - men det kan så være, der vil være lidt ændringer i den nødvendige garnmængde.

Som udgangspunkt strikker vi den store størrelse, der ikke er voldsomt stor. Passer din strikkeprøve med anvisningerne i opskriften, har du mulighed for at lave en lidt større version, og det kan du vente med at beslutte, til vi er kommet godt i gang.

Materialer:

 • Rundpind 3.75 mm, 100-120 cm lang (og det er dejligt at kunne begynde på en 60 cm-pind)
 • Farve 1  ca. 800 m
 • Farve 2  ca. 800 m
 • Maskemarkører (til at sætte på pinden)

Du kan evt. vælge at lade farve 1 fade mellem 2 farver, der ligger tæt op ad hinanden.

Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse. Jeg ved af erfaring, at du udmærket kan klare dig med 2x2 nøgler a' fx 366 m.

Forslag til garn:

Du skal brug garn i det, man efter engelske standarder kalder fingering weight. På baggrund af sjalets karakter, vil jeg anbefale

 • LITLG Merino Singles - håndfarvet, meget lækker kvalitet 100% merino. Garnet er én-trådet og er nemt at strikke i (det deler sig ikke), og det kan være af stor betydning for mange, når udfordringen i forvejen er stor. 
 • Gepard My Fine Wool - er et prisvenligt garn i en god, tvundet kvalitet. Maskerne fremtræder tydeligt/definerede, og resultatet vil blive lettere elastisk.
 • eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke glatstrikning på pind 3 med. Resultatet vil klart blive forskelligt alt efter dit valg af garn.

Jeg vil direkte fraråde at strikke i et meget fast garn som fx en ren morbærsilke eller bomuld, hvis det er første gang, du skal strikke Blooming Brioche, da et fast garn er sværere at arbejde med.

Hos Knit Sisters' Studio vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i dit sjal.

PRISEN ER INKL. OPSKRIFT. Opskriften tilsendes pr. mail via sitet Ravelry.Har du en Ravelry-konto, så oplys gerne dit brugernavn (ikke kodeordet!) i kommentarfeltet, så du får opskriften ind i dit bibliotek med det samme.

TILMELDING

Kursusprisen er 400 kr. Dertil kommer betaling for opskriften, 71 kr.
Er du medlem af Knit Sisters' Circle, får du rabat og betaler kun 200 kr. for kurset + 71 kr. for opskrift. Medlemmer af Knit Sisters' Inner Circle kan deltage gratis på kurset, stadig forudsat, at opskriften købes også via Knit Sisters' Studio.

Tilmelding foregår enten

 • pr. sms til butikken 4292 1796
 • ved personlig henvendelse i butikken
 • ved tilmelding her i netbutikken (medlemmer skal huske at oplyse medlemsnummer cust-nr., så beløbet rettes ned før trækning)

Hvis du tilmelder dig i butikken, er det jo oplagt at vælge garn samtidig. Tilmelder du dig via sms, skriver vi sammen om dine ønsker til farver og garn, vi sender dig fotos med farveforslag, og vi afregner med MobilePay. Derefter afsender vi dit garn med PostNord (så oplys gerne den pakkeshop, du helst vil afhente ved). Husk, at medlemmer får gratis fragt ved køb af garn for over 750 kr.


HVORDAN FOREGÅR ET ONLINEKURSUS HOS KNIT SISTERS' STUDIO?

Uanset om du bor tæt på Middelfart eller meget langt herfra, kan du deltage i strikkekurser hos Knit Sisters' Studio. Og du er heller ikke afhængig af at være hjemme. Utallige gange har deltagere været med fra fx sommerhuset, campingpladsen i Italien eller fra togkupeen ...

Vi mødes online på fastsatte tidspunkter - og vi mødes i Facebook-gruppen 'når-som-helst'. 

Onlinekurset afvikles via en hermetisk lukket Facebook-gruppe i kombination med møder på Zoom. Er du ingen teknisk nørd, skal du ikke fortvivle - det hele er ganske enkelt og ligetil. Den allerførste kursusgang bruger vi altid lidt ekstra tid på at sikre, at alle får teknikken til at virke. Det er en forudsætning for deltagelse, at du har en Facebook-profil.

En typisk kursuslektion forløber således:

 • På tidspunktet for lektionen klikker du på Zoom-linket og kommer ind i et 'venterum', indtil Marie-Louise (kursusleder) lukker dig ind.
 • Når alle er kommet med - eller ca. 5 minutter efter starttidspunktet for lektionen - byder Marie-Louise velkommen og går i gang med dagens undervisning. Noget foregår med mundtlig gennemgang, mens andet er ved visning af instruktionsvideoer og selve opskriften undervejs i Zoom-mødet.
 • Undervejs kan alle stille spørgsmål og/eller hjælpe andre med gode råd. Netop denne sparring og udveksling af erfaringer er noget af det allerbedste ved denne gruppe, da man ikke blot lærer af sine egne erfaringer.
 • Vi plejer at nå en runde, hvor hver enkelt kursist viser sit strikketøj frem: Hvor langt er jeg kommet siden sidst? Hvordan går det? Er der udfordringer?
 • Og så når vi også at tale lidt løst og fast om strikkerelaterede emner. 
 • Vi strikker som sådan ikke undervejs på kurset - vi strikker hver for sig mellem mødegangene.

I Facebook-gruppen (som udelukkende er for kursisterne) finder du instruktionsvideoerne, link til og optagelser af Zoom-møderne (så det gør ikke noget, hvis du ind imellem er forhindret i at deltage på selve mødet) og ikke mindst alle kursisternes opslag med farver, progression, udfordringer og hjælp til hinanden undervejs. Gruppen lukker ét år efter kursusstart.

Zoom-møderne kan du deltage i fra både smartphone, tablet og computer. Det vil være en fordel at downloade Zoom-app'en først, men det er ingen betingelse. DU kan ogsålogge på møderne med de koder, der er oplyst i Facebook-gruppen.

Det er langt fra sikkert, at du kan nå at strikke dit projekt færdigt undervejs i kursusperioden - og du skal ikke blive stresset over at nå 'lektien' fra gang til gang. Vi strikker i hvert vores tempo - nogle har meget strikketid, andre mindre. Facebook-gruppen er åben 365 dage, så du har god tid til at spørge, se videoer mv. 

De udmeldte datoer og tidspunkter er med forbehold, da der jo kan opstå uventede situationer, der kræver lidt tilpasning. Det sker yderst sjældent - men det sker.

Marie-Louise Veber Paustian @knitsister_marielouise er underviser på kurset.

Kontakt
Tlf/sms: 4292 1796
Mail: store@knitsistersstudio.com

Besøg butikken
Algade 44 (gå-gaden)
5500 Middelfart

Åbningstider
Man-torsdag 10.00-17.30
Fredag          10.00-18.00
Lørdag          10.00-14.00

1. søndag i måneden: 
10.00-15.00

Lukket på helligdage, Grundlovsdag,
24. december samt 31. december.

Gå ikke glip af nyhederne

Ja tak til lækker inspiration pr. mail
Særligt for haveejere