La Prairie - onlinekursus

463,00

August - september

Fortab dig i den smukke La Prairie cardigan

Model/varenr.: 2023 La Prairie

Læs om tilmelding nederst

La Prairie

Designer: Joji Locatelli

Det bliver fuldstændig fantastisk at følge omkring 50 forskellige versioner af denne smukke cardigan, når vi sammen på onlinekurset strikker La Prairie. Slyngende rækker og herlige bobler pryder cardiganen, der kan tilføjes et ekstra pift ved at lade flere farver glide ind og ud af hinanden undervejs.

Du skal give dig god tid. Når du har lært maskerne at kende, flyder arbejdet skønt derudaf - men aldrig hurtigt! Til gengæld bliver det umådeligt smukt.

Vi begynder med at strikke øverste del af ryggen, derefter strikkes masker op til de to forstykker, der efter ærmegabet forbindes til rygstykket. Slutteligt strikkes ærmerne.

Vær opmærksom på, at konstruktionen er anderledes end andre, mere traditionelle cardigans, og den kræver en del mere 'overvidde' end vanligt. 


Deltagerforudsætninger:
Du skal kunne strikke ret og vrang. Det er ikke en forudsætning, at du har strikket efter en engelsk opskrift tidligere. Og så skal du ha' lidt gå-på-mod.
Du bør lave en strikkeprøve på forhånd, så du sikrer dig, at du på 10 x 10 cm har 26 masker bredden og ca. 37 masker i højden - i glatstrik. Er dit strik løsere eller fastere kan du korrigere pindens størrelse hhv. ned eller op. Husk at dampeeller vaske din strikkeprøve og spænd den lidt op, mens den tørrer, så du får et retvisende billede af strikkeprøven. Springer du strikkeprøven over? Det er helt ok med mig - men det kan så være, der vil være lidt ændringer i den nødvendige garnmængde.

Overvidde: 87.5, (106, 124.5, 143, 162, 180.5) cm Designeren anbefaler 10-25 cm ease/bevægelsesfrihed.

Materialer:

 • Rundpind 3.0 mm, 80 cm lang
 • Garnforbrug 1141 (1408, 1712, 2088, 2422, 2775) m

Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse. Min erfaring er, at de angivne mængder passer, men det kan hurtigt ændre sig, hvis ikke du overholder strikkefastheden. Derfor er det en god idé at måle efter flere gange undervejs i sit strikketøj.

Forslag til garn:

Du skal brug garn i det, man efter engelske standarder kalder fingering weight. På baggrund af blusens karakter, vil jeg anbefale

 • LITLG Merino Singles - gerne med et farveforløb over mindst 5 farvevarianter.
 • Filcolana Anina
 • Gepard CottonWool 3
 • eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke glatstrikning på pind 3 med. Resultatet vil klart blive forskelligt i udtryk alt efter dit valg af garn.

 

Hos Knit Sisters' Studio vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i din bluse.

PRISEN ER INKL. OPSKRIFT. Opskriften tilsendes pr. mail via sitet Ravelry. Har du en Ravelry-konto, så oplys gerne dit brugernavn (ikke kodeordet og ikke mailadressen!) i kommentarfeltet, så du får opskriften ind i dit bibliotek med det samme.

TILMELDING

Kursusprisen er 400 kr. Dertil kommer betaling for opskriften, 63 kr.

Er du medlem af Knit Sisters' Circle, får du rabat og betaler kun 200 kr. for kurset + 63 kr. for opskrift. Medlemmer af Knit Sisters' Inner Circle kan deltage gratis på kurset, stadig forudsat, at opskriften købes også via Knit Sisters' Studio.

Tilmelding foregår enten

 • pr. sms til butikken 4292 1796
 • ved personlig henvendelse i butikken
 • ved tilmelding her i netbutikken (medlemmer skal huske at oplyse medlemsnummer cust-nr., så beløbet rettes ned før trækning)

Hvis du tilmelder dig i butikken, er det jo oplagt at vælge garn samtidig. Tilmelder du dig via sms, skriver vi sammen om dine ønsker til farver og garn, vi sender dig fotos med farveforslag, og vi afregner med MobilePay. Derefter afsender vi dit garn med PostNord (så oplys gerne den pakkeshop, du helst vil afhente ved). Husk, at medlemmer får gratis fragt ved køb af garn for over 750 kr.


HVORDAN FOREGÅR ET ONLINEKURSUS HOS KNIT SISTERS' STUDIO?

Uanset om du bor tæt på Middelfart eller meget langt herfra, kan du deltage i strikkekurser hos Knit Sisters' Studio. Og du er heller ikke afhængig af at være hjemme. Utallige gange har deltagere været med fra fx sommerhuset, campingpladsen i Italien eller fra togkupeen ...

Vi mødes online på fastsatte tidspunkter - og vi mødes i Facebook-gruppen 'når-som-helst'. 

Onlinekurset afvikles via en hermetisk lukket Facebook-gruppe i kombination med møder på Zoom. Er du ingen teknisk nørd, skal du ikke fortvivle - det hele er ganske enkelt og ligetil. Den allerførste kursusgang bruger vi altid lidt ekstra tid på at sikre, at alle får teknikken til at virke. Det er en forudsætning for deltagelse, at du har en Facebook-profil.

En typisk kursuslektion forløber således:

 • På tidspunktet for lektionen klikker du på Zoom-linket og kommer ind i et 'venterum', indtil Marie-Louise (kursusleder) lukker dig ind.
 • Når alle er kommet med - eller ca. 5 minutter efter starttidspunktet for lektionen - byder Marie-Louise velkommen og går i gang med dagens undervisning. Noget foregår med mundtlig gennemgang, mens andet er ved visning af instruktionsvideoer og selve opskriften undervejs i Zoom-mødet.
 • Undervejs kan alle stille spørgsmål og/eller hjælpe andre med gode råd. Netop denne sparring og udveksling af erfaringer er noget af det allerbedste ved denne gruppe, da man ikke blot lærer af sine egne erfaringer.
 • Vi plejer at nå en runde, hvor hver enkelt kursist viser sit strikketøj frem: Hvor langt er jeg kommet siden sidst? Hvordan går det? Er der udfordringer?
 • Og så når vi også at tale lidt løst og fast om strikkerelaterede emner. 
 • Vi strikker som sådan ikke undervejs på kurset - vi strikker hver for sig mellem mødegangene.

I Facebook-gruppen (som udelukkende er for kursisterne) finder du instruktionsvideoerne, link til og optagelser af Zoom-møderne (så det gør ikke noget, hvis du ind imellem er forhindret i at deltage på selve mødet) og ikke mindst alle kursisternes opslag med farver, progression, udfordringer og hjælp til hinanden undervejs. Gruppen lukker ét år efter kursusstart.

Zoom-møderne kan du deltage i fra både smartphone, tablet og computer. Det vil være en fordel at downloade Zoom-app'en først, men det er ingen betingelse. DU kan ogsålogge på møderne med de koder, der er oplyst i Facebook-gruppen.

Det er langt fra sikkert, at du kan nå at strikke dit projekt færdigt undervejs i kursusperioden - og du skal ikke blive stresset over at nå 'lektien' fra gang til gang. Vi strikker i hvert vores tempo - nogle har meget strikketid, andre mindre. Facebook-gruppen er åben 365 dage, så du har god tid til at spørge, se videoer mv. 

De udmeldte datoer og tidspunkter er med forbehold, da der jo kan opstå uventede situationer, der kræver lidt tilpasning. Det sker yderst sjældent - men det sker.

Marie-Louise Veber Paustian @knitsister_marielouise er underviser på kurset.

Kontakt
Tlf/sms: 4292 1796
Mail: store@knitsistersstudio.com

Besøg butikken
Algade 44 (gå-gaden)
5500 Middelfart

Åbningstider
Man-torsdag 10.00-17.30
Fredag          10.00-18.00
Lørdag          10.00-14.00

1. søndag i måneden: 
10.00-15.00

Lukket på helligdage, Grundlovsdag,
24. december samt 31. december.

Gå ikke glip af nyhederne

Ja tak til lækker inspiration pr. mail
Særligt for haveejere
spacer