Strikkekursus Blooming Brioche

400,00

Åh wow - ikke sandt? Vær med, når vi sammen strikker det formidable Blooming Brioche-sjal designet af Xandy Peters

Erstatter kursus oprindeligt planlagt til forår 2020.

Kursus-onsdage: 7/10, 21/10, 28/10, 11/11, 18/11 og 25/11
- alle dage kl. 18.00-20.00

Model/varenr.: Bloomning Br hold 2
Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

Mønsteret på Blooming Brioche-sjalet udvikler sig fra det helt enkle til det meget sofistikerede, når de små rødder i toppen bliver til spirer, blomsterløg med stængler, knopper og endeligt blomster i kanten.

Sjalet strikkes i 2-farvet patent efter den engelske original-opskrift, og vi arbejder os frem trin-for-trin, så sværhedsgraden løbende øges.

Deltagerforudsætninger: Du skal have erfaring med at strikke 2-farvet patent - evt. fra kurset Brioche Sunday. Det er ikke en forudsætning, at du har strikket efter en engelsk opskrift tidligere. Og så skal du ha' lidt gå-på-mod. Du kan lave en strikkeprøve i 2-farvet patent på forhånd, så du sikrer dig, at du på 10 x 10 cm har 7 parvise rækker i bredden og ca. 26 retmasker i en lodret række. Er dit strik løsere eller fastere kan du korrigere pindens størrelse hhv. ned eller op. Husk at dampe din strikkeprøve og spænd den lidt op, mens den tørrer, så du får et retvisende billede af strikkeprøven. Springer du strikkeprøven over? Det er helt ok med mig - men det kan så være, der vil være lidt ændringer i den nødvendige garnmængde.

Opskriften kan nemt tilpasses i størrelsen, så du behøver ikke strikke den store version af sjalet, hvis din tid og lyst kun rækker til en lidt mindre version. 

Jeg har aftalt med designeren, Xandy Peters, at vi forsøger at få en Skype-samtale med hende en af kursusgangene, så hun kan fortælle lidt om, hvad hun ellers er optaget af at designe.

Materialer:

  • Rundpind 3.75 mm, 100-120 cm lang
  • Farve 1  ca. 800 m
  • Farve 2  ca. 800 m
  • Maskemarkører (runde ringe)

Du kan evt. vælge at lade farve 1 fade mellem 2 farver, der ligger tæt op ad hinanden.

Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse. Jeg kan se, at andre udmærket har kunne klare sig med 2x2 nøgler a' fx 366 m.

Forslag til garn:

Du skal brug garn i det, man efter engelske standarder kalder fingering weight. På baggrund af sjalets karakter, vil jeg anbefale

  • Malabrigo Mechita / Qing Fibre Merino Singles / LITLG Merino Singles - håndfarvet, meget lækker kvalitet 100% merino
  • Isager Alpaca 2
  • eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke glatstrikning på pind 3 med. Resultatet vil klart blive forskelligt alt efter dit valg af garn.

Hos Knit Sisters' Studio vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i dit sjal.

PRISEN ER INKL. OPSKRIFT og naturligvis sørger jeg også for frisk kaffe og te samt lidt til den søde tand. Jeg printer den første del af opskriften ud til dig til første aften, hvorefter du får hele opskriften tilsendt på mail. Har du en Ravelry-konto, så oplys gerne dit brugernavn (ikke kodeordet!) i kommentarfeltet, så du får opskriften ind i dit bibliotek med det samme.

Garnet skal du have valgt forud for første kursusgang - der er ikke tid på selve aftenen til at klare dette!

 

Kursus-dage: Onsdag den 7. oktober, onsdag den 21. oktober, onsdag den 28. oktober, onsdag den 11. november, onsdag den 18. november og onsdag den 25. november. (I uge 45 holder jeg ferie, så derfor springer vi 4/11 over). Alle gange i tidsrummet 18.00-20.00. Det vil være muligt at handle i butikken undervejs eller før kursusstart. Butikken er ikke lukket for kursister mellem 17.30 og 18.00. Køb dog garnet på forhånd, da det tager en hel del tid at udvælge og evt. vinde op, og det er der ikke tid til på første kursusdag.

Medbring de nødvendige materialer.

Jeg sørger for, at der er både frisk te og kaffe på kanderne samt lidt til den søde tand.

 

Max. 20 deltagere

Dato: Onsdage 7/10, 21/10, 28/10, 11/11, 18/11 og 25/11

Tidsrum: 18.00-20.00

Sted: Knit Sisters' Studio, Algade 44 i Middelfart

Pris: 400 kr.

Underviser: Marie-Louise Veber Paustian, indehaver af iSologRegn

 

Når du modtager din faktura og en ordreopdatering med status Klar til afhentning i butikken betyder det, at din tilmelding og betaling er modtaget - og vi glæder os til at se dig til kursusstart. (Du skal altså ikke afhente en adgangsbillet!)

Bemærk: Når du har modtaget din faktura, kan du ikke få refunderet dit deltagergebyr, hvis du skulle blive forhindret i at møde op - men du er velkommen til at lade en anden overtage din plads.