Blommeviklerfælde

79,20
99,00
Du sparer: 19,80

Vil du ha' blommer uden 'harpiksdråber' og orm, så brug en miljørigtig blommeviklerfælde

Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

Blommeviklerfælde

Angreb af blommevikleren ses, når der sidder små dråber af et harpikslignende stof uden på blommen. Man vil også opleve 'orm' i frugten. Når vikleren er kommet ind i blommen, er ingen bekæmpelse mulig. Derimod er det muligt at fange de viklere, som endnu ikke har lagt deres æg - hvis man er ude i tide. Ofte er de første modne blommer angrebet af blommevikleren, Det er derfor vigtigt at følge brugsvejledningen nøje.

Blommevikler-hunnerne tillokker hannerne ved hjælp af duftstoffer - det såkaldte feromon. Blommeviklerfælden indeholder 4 kapsler med feromon - et syntetisk duftstof. Feromonet tiltrækker han-blommevikleren til fælden, og her vil den sidde fast på fældens limbund. Dermed bliver hunnerne ikke befrugtet, og du slipper for 'orm' i blommerne.

Det bedste resultat opnås ved at hænge 1 fælde op pr. 3 frugttræer. Fælden hænges op sidst i april (når træerne er klar til at blomstre - tidspunktet kan variere alt efter vejret). Fælden skal nu hænge i træet i de næste 18 uger. Limbund og feromonkapsel skiftes ud med 6 ugers mellemrum (hver feromonkapsel er aktiv i 6 uger). Anvend kun 1 stk. feromonkapsel ad gangen. Fælden skal placeres i hovedhøjde eller ikke under 1½ meter fra jorden i den yderste del af trækronens sydvendte halvdel.

Med tidligt forår eller en varm sommer kan der forekomme to generationer af blommeviklere (maj/juni og juli/august). 

En pakke indeholder 1 fælde, 4 feromonkapsler og 4 limbunde - passende til tre blommetræer for én generation blommeviklere..