2025 april onlinekursus Nila
Det bliver hyggeligt, lærerigt og spændende at strikke den skønne bluse Nila.
Læs om tilmelding nederst
Nila
Designer: Natasja Hornby
Det er svært at få nok af de lækre design fra hollandske Natasja Hornby - og nu kaster vi os over blusen Nila. Gennem april vil du blive guidet grundigt igennem alle detaljer på de 5 online-mødegange med tilhørende instruktionsvideoer.
Nila forener ynde og styrke på smukkeste vis – det delikate hulmønster står i kontrast til de markante linjer og den strukturerede baggrund. Resultatet? En betagende symfoni af masker og form, der vil imponere enhver strikker. Du vælger selv udtrykket – gå med korte ærmer for et sommerligt look, eller vælg de klassiske trekvartærmer for et mere tidløst udtryk. Uanset hvad, så vil Nila blive en skat i din håndstrikkede garderobe!
Konstruktion
Nila strikkes oppefra og ned. Først strikkes bagstykkets bærestykke frem og tilbage til ærmegabet. Herfra samles masker op fra de skrå kanter for at forme skulderpartierne. Skuldrene forbindes ved at slå masker op til forstykkets halsudskæring, og der strikkes videre ned til ærmegabet, hvor for- og bagstykke samles og strikkes rundt.
Du kan vælge mellem en version med eller uden ærmer. Til ærmerne samles masker op rundt om ærmegabet, og ærmekuplen formes med tyske vendepinde. Ærmerne strikkes rundt. Til sidst afsluttes med ribkant i halsen.
Vil du lære at strikke din egen Nila?
Så kom med på et hyggeligt og lærerigt kursus i Knit Sisters’ Studio, hvor vi sammen dykker ned i teknikkerne bag dette smukke design. Du får masser af støtte, inspiration og strikkeglæde – og selvfølgelig muligheden for at skabe din helt egen unikke version af Nila.
Tilmeld dig nu og lad os strikke noget særligt sammen!
Deltagerforudsætninger: Du skal kunne strikke ret og vrang. Det er ikke en forudsætning, at du har strikket efter en engelsk opskrift tidligere. Og så skal du ha' lidt gå-på-mod.
Strikkeprøven vil jeg gerne have lov at fortælle dig om den første kursusgang, så have garn og umiddelbart pind 3.0 mm klar. Er dit strik løsere eller fastere kan du korrigere pindens størrelse hhv. ned eller op - og dét taler vi også om på kurset.
Størrelser: 1 (2, 3, 4){5, 6, 7}
Overvidde på færdig bluse: 88.5 (95, 101.5, 115) {123.5, 132.5, 146} cm
Designeren anbefaler 5-10 cm ease/bevægelsesfrihed.
Materialer:
- Rundpind 3.0 mm og 2.75 mm - begge 80 cm lang (Rammer du ikke strikkefastheden på pind 3, så skal den tyndere pind også skiftes i henhold til, om du skal op eller ned i pindtykkelse for at ramme strikkefastheden på 24 masker i mønster)
- Garnforbrug med det lille cap sleeve: 670 (720, 780, 850){910, 960, 1040} m
- Garnforbrug med 3/4-ærmer: 670 (720, 780, 850){910, 960, 1040} m
Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse. Min erfaring er, at de angivne mængder passer, men det kan hurtigt ændre sig, hvis ikke du overholder strikkefastheden. Derfor er det en god idé at måle efter flere gange undervejs i sit strikketøj.
Forslag til garn:
Du skal brug garn i det, man efter engelske standarder kalder fingering weight. På baggrund af blusens karakter, vil jeg anbefale
- LITLG Merino Singles
- Filcolana Anina
- Gepard CottonWool 3
- Cardiff Cashmere Classic
- Isager Trio 2 strikket sammen med en tynd følgetråd som fx Isager Alpaca 1
- ITO Kinu bourettesilke strikket sammen med en tynd følgetråd som fx KSS Merino Lace
- eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke til 24-25 masker i glatstrik med. Resultatet vil klart blive forskelligt i udtryk alt efter dit valg af garn.
Hos Knit Sisters' Studio vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i din bluse.
PRISEN ER INKL. OPSKRIFT. Opskriften tilsendes pr. mail via sitet Ravelry. Har du en Ravelry-konto, så oplys gerne dit brugernavn (ikke kodeordet og ikke mailadressen!) i kommentarfeltet, så du får opskriften ind i dit bibliotek med det samme.
Vil du se flere forskellige udgaver af Nila, så søg på Instagram med #nilasweater
TILMELDING
Kursusprisen er 400 kr. Dertil kommer betaling for opskriften, 70 kr.
Er du medlem af Knit Sisters' Circle, får du rabat og betaler kun 200 kr. for kurset + 70 kr. for opskrift. Medlemmer af Knit Sisters' Inner Circle kan deltage gratis på kurset, stadig forudsat, at opskriften købes også via Knit Sisters' Studio.
Tilmelding foregår enten
- pr. sms til butikken 4292 1796
- ved personlig henvendelse i butikken
- ved tilmelding her i netbutikken (medlemmer skal huske at oplyse medlemsnummer cust-nr., så beløbet rettes ned før trækning)
Hvis du tilmelder dig i butikken, er det jo oplagt at vælge garn samtidig. Tilmelder du dig via sms, skriver vi sammen om dine ønsker til farver og garn, vi sender dig fotos med farveforslag, og vi afregner med MobilePay. Derefter afsender vi dit garn med PostNord (så oplys gerne den pakkeshop, du helst vil afhente ved). Husk, at medlemmer får gratis fragt ved køb af garn for over 750 kr.
HVORDAN FOREGÅR ET ONLINEKURSUS HOS KNIT SISTERS' STUDIO?
Uanset om du bor tæt på Middelfart eller meget langt herfra, kan du deltage i strikkekurser hos Knit Sisters' Studio. Og du er heller ikke afhængig af at være hjemme. Utallige gange har deltagere været med fra fx sommerhuset, campingpladsen i Italien eller fra togkupeen ...
Vi mødes online på fastsatte tidspunkter - og vi mødes i Facebook-gruppen 'når-som-helst'.
Onlinekurset afvikles via en hermetisk lukket Facebook-gruppe i kombination med møder på Zoom. Er du ingen teknisk nørd, skal du ikke fortvivle - det hele er ganske enkelt og ligetil. Den allerførste kursusgang bruger vi altid lidt ekstra tid på at sikre, at alle får teknikken til at virke. Det er en forudsætning for deltagelse, at du har en Facebook-profil.
En typisk kursuslektion forløber således:
- På tidspunktet for lektionen klikker du på Zoom-linket og kommer ind i et 'venterum', indtil Marie-Louise (kursusleder) lukker dig ind.
- Når alle er kommet med - eller ca. 5 minutter efter starttidspunktet for lektionen - byder Marie-Louise velkommen og går i gang med dagens undervisning. Noget foregår med mundtlig gennemgang, mens andet er ved visning af instruktionsvideoer og selve opskriften undervejs i Zoom-mødet.
- Undervejs kan alle stille spørgsmål og/eller hjælpe andre med gode råd. Netop denne sparring og udveksling af erfaringer er noget af det allerbedste ved denne gruppe, da man ikke blot lærer af sine egne erfaringer.
- Vi plejer at nå en runde, hvor hver enkelt kursist viser sit strikketøj frem: Hvor langt er jeg kommet siden sidst? Hvordan går det? Er der udfordringer?
- Og så når vi også at tale lidt løst og fast om strikkerelaterede emner.
- Vi strikker som sådan ikke undervejs på kurset - vi strikker hver for sig mellem mødegangene.
I Facebook-gruppen (som udelukkende er for kursisterne) finder du instruktionsvideoerne, link til og optagelser af Zoom-møderne (så det gør ikke noget, hvis du ind imellem er forhindret i at deltage på selve mødet) og ikke mindst alle kursisternes opslag med farver, progression, udfordringer og hjælp til hinanden undervejs. Gruppen lukker ét år efter kursusstart.
Zoom-møderne kan du deltage i fra både smartphone, tablet og computer. Det vil være en fordel at downloade Zoom-app'en først, men det er ingen betingelse. DU kan ogsålogge på møderne med de koder, der er oplyst i Facebook-gruppen.
Det er langt fra sikkert, at du kan nå at strikke dit projekt færdigt undervejs i kursusperioden - og du skal ikke blive stresset over at nå 'lektien' fra gang til gang. Vi strikker i hvert vores tempo - nogle har meget strikketid, andre mindre. Facebook-gruppen er åben 365 dage, så du har god tid til at spørge, se videoer mv.
De udmeldte datoer og tidspunkter er med forbehold, da der jo kan opstå uventede situationer, der kræver lidt tilpasning. Det sker yderst sjældent - men det sker.
Marie-Louise Veber Paustian @knitsister_marielouise er underviser på kurset.